Annonse


MP3-spillere under angrep

Det populære komprimeringsformatet MP3 gjør det enkelt å kopiere og distribuere musikk over nettet. De nye retningslinjene skal gjøre slik at nye MP3-spillere ikke blir kompatible med musikk som er piratkopiert over Internett, skriver CNET News.

Liquid Audio
Under de nye retningslinjene vil de nye spillerne spille MP3-formatet og en rekke andre formater laget av selskaper som Microsoft og Liquid Audio. Spillerne vil filtrere ut nye utgivelser som har blitt piratkopiert.

Gamle MP3-filer vil fremdeles kunne spilles av etter at platebransjen har regnet med at folk kan ha kjøpt CD-er med sanger til personlig bruk.

Annonse


– Plateselskapene har skjønt at det som har skjedd, det har skjedd. Det er så godt som umulig å i finne en metode for å sikre filer som allerede er sluppet på nettet, men på denne måten vil i alle fall fremtidig innhold bli sikret, sa Leonardo Chiariglione.

Chiariglione er en forsker fra Telecom Italia som koordinerte utviklingen av MP3 og som ble rekruttert til å holde oppsyn med utviklingen av de nye retningslinjene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse