Arnt Sommerlund

Annonse


Vanskelig med hjemmePC

Arnt Sommerlund

Da SAS sent i fjor gikk ut med et tilbud om hjemmePC til alle sine 6.000 ansatte i Norge, var det etter grundig forarbeid og regeltolking, melder Aftenposten.

Uklare regler
– Reglene for PC-kjøp er ikke bare firkantet. De er uklare og upresise. Vi gjorde en del vurderinger og forarbeid før vi gikk ut med tilbudet til våre ansatte, og vi fikk en følelse av at få bedrifter hadde gjort dette før oss, sier direktør for samfunnskontakt i SAS, Jan Mannerud.

De 1.700 ansatte i SAS som takket ja til PC-tilbudet har for lengst fått sine hjemmePC-er, men fortsatt venter SAS på en avklaring fra skattemyndighetene om hvorvidt alle disse 1.700 blir omfattet av skattereglene.

Annonse


Krever behandling
Per-Kristian Foss (H) krever nå at reglene blir behandlet i Stortinget. Han mener skattemyndighetene skal være riktig snille både i skatte- og avgiftsbehandlingen av PC-kjøp til ansatte.

Høyre har sammen med Fremskrittspartiet og SV nylig oversendt et forslag til Regjeringen om forståelse av regler for beskatning av hjemmePC.

Flertall i Stortinget
Nå vil Foss ha regelverket for både skatte og avgiftsbehandling av slikt datautstyr fremlagt for Stortinget.

– Jeg er ganske sikker på at et klart flertall i Stortinget ønsker å gjøre slike regler så gunstige som mulig, sier Foss til Aftenposten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse