Vannskrekk

Annonse


Mobilen har vannskrekk

Vannskrekk

La det være sagt med en gang; mobiltelefoner tåler ikke alt. Og i hvert fall ikke vann.

– Ikke bruk mobiltelefonen ute i regnvær. Da blir den raskt ødelagt. Det er ikke sikkert du merker det med samme, men etter en uke eller en måned kan den slutte å fungere, sier Jan-Otto Winnæss servicesjef i Tele Engineering.

Tele Engineering reparerer telefoner for blant andre Ericsson, Motorola, Panasonic og Siemens.

Annonse


Økning på sommeren
– Vi opplever en økning i antall mobilreparasjoner på sommeren. Mange etterlater telefonen på terrassen om kvelden og tenker ikke på at det i løpet av natten kan bli veldig fuktig ute. Det kan ødelegge telefonen, sier Mevin Johanson teknisk ansvarlig i Mici Elektronik, Norge, som reparerer telefoner for Nokia.

Verken Winnæss eller Johanson anbefaler folk å oppbevare mobiltelefonen i ytterlommen på ryggsekken.

– Det kan raskt oppstå fukt i slike ytterlommer. Beste rådet jeg kan gi er å legge telefonen i ryggsekken innpakket i ull, sier Winnæss hos Tele Engineering.

Fukt er farlig
Men selv om sommeren skulle bli akkurat som vi håper – varm og solfylt – kan det likevel oppstå skader på mobiltelefonen.

– Dersom du har mobiltelefonen på innerlommen kan det lett oppstå fukt som følge av svetten kroppen gir fra seg, sier Winnæss som nå og da opplever å få inn telefoner som har vært i sjøen.

– Folk er mer ute på sommeren. Mange fisker eller bader og glemmer av at de har med seg mobiltelefonen. Da er det fort gjort å utsette telefonen for vann.

Lever den inn
Dersom du skulle være uheldig å oppleve vann- eller fuktskade på mobiltelefonen er ekspertene enige om en ting: Ikke åpne telefonen. Da ødelegger du mer enn du reparerer. Det beste er å levere telefonen inn til noen som kan reparere den.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse