Siemens S25

Annonse


Mobilnytt fra Siemens

Siemens S25– Utpå nyåret kommer vi med fire-fem nye mobilprodukter – i alle segmentene. Vi skal være med der det skjer og jeg tror det kommer til å bli morsomt, sier Rune Tufte i Siemens til ITavisen.

Forskjellig gateway
S25 har avanserte Internett-muligheter og er en såkalt WAP-telefon (Wireless Application Protocol). Siden selskapet har valgt å bruke Unwired Planet som sin gateway mens Telenor har bestemt seg for å gå for Ericssons gateway kunne ikke Siemens vise frem Internett-mulighetene på sin S25.

For å bruke Internett-mulighetene er kunden avhengig av at telefonen og operatør benytter samme gateway. Det gjør altså ikke Siemens og Telenor.

Trafikksikker mobil
At S25 har mulighet for infrarød overføring, har lang lytte (standbytid) og lyttetid ble ikke lagt særlig stor vekt på under pressekonferansen i dag. Siemens markedsførte nemlig sin nye S25-modell som en trafikksikker mobiltelefon.

Annonse


Ved hjelp av talestyring kan man ringe opptil 60 telefonnummer mens man sitter i bilen. Man slipper å flytte øynene fra veien til mobiltelefonen når man skal ringe eller motta samtale.

– I Danmark har de allerede innført påbud om håndfritt i bilen og det ser ut til at det lovpåbudet blir innført i Norge også etter hvert, sier Tufte.

Talestyring vanskelig
En kjapp demonstrasjon i garasjen til Siemens viste at det ikke bestandig er like enkelt å få talestyringen til å virke som man vil. Andre produsenter har også forsøkt talestyring uten det store hellet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse