Nokia Future 1

Annonse


Telianor blir UMTS-pioner

Nokia Future 1

– Vi sendte inn en konsesjonssøknad for noen få dager siden, sier informasjonssjef Ole Tom Nomeland i Telenor Mobil til ITavisen.

– Vi anser oss selv som en god kandidat når den kommersielle lisensen blir lyst ut og vil komme med en ny og solid søknad da, sier han.

Nomeland kunne ikke gjøre rede for hva prøvekonsesjonen skulle brukes til, eller når de forventet at den kommersielle lisensen vil bli lyst ut.

Annonse


NetCom på nett?
Til tross for at NetCom ikke har levert inn søknad for prøvekonsesjon understreker informasjonsdirektør Per Bjørkum at en søknad vil bli sendt i løpet av kort tid.

– Vi har hatt et tett samarbeid med Simens i mange år. Simens har vært en av de største globale pådriverne for UMTS. Vi føler at vi er godt rustet å drifte et UMTS nett, sier Bjørkum.

Bjørkum er også opttatt av koblingen mellom Internett og mobil og tror bruken av mobiltelefonen vil utvide seg sterkt i årene som kommer.

NetCom lanserte Internett-tjenesten ”MotHer” for noen uker siden og lover et helt annet tjenestetilbud i årene som kommer. Med et høyhastighetsnett som UMTS vil mulighetene bli nesten ubegrenset sier han til ITavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse