Teliahack

Annonse


Telia Norge i vakuum

Teliahack

Fusjonsprosesser skaper som regel kraftige ringvirkninger, enten de blir finalisert eller ei.

Dødvann
Telia Norges satsing har ikke vært noen enkel affære. Etter å ha bommet grovt på prefikslanseringen, som få tok i bruk, måtte Telia i tillegg legge hele mobilsatsingen sin på is, da det etter hvert ble klart at et slik investering neppe ville tilfredsstille den svenske stats avkastningskrav.

Telia måtte etter prefiksfadesen våren 1998 sette om lag en femtedel av arbeidsstokken, 50 personer, på dør. Dette ble gjort i form av tilbud om sluttpakker og andre halvsmidige løsninger.

Annonse


Sceneskifte
Etter at fusjonen ble offentliggjort gjorde Telia-konsernet det klart at Telia Norge skulle selges til høystbydende. Dette ga omsider de 300 ansatte en etterlengtet mulighet for å satse videre med en noe mer spennende og aggressiv eier enn den svenske staten.

Interesse meldte seg fra både NetCom og TeleDanmark, via deres amerikanske eier –Ameritech. I tillegg var flere andre aktører som MCI WorldCom, Tele1 og Merkantildata interessert i deler av Telia Norges eiendom.

De ansatte i Telia så frem til en løsning og snarlig salgsprosess – så snart fusjonen ble godkjent.

Men mot det mange hadde formodet, valgte EU å utsette godkjennelsen, og de bega seg inn på en grundigere granskning. Det kan derfor ta opp til fire nye måneder å få godkjent fusjonen, hvis den blir godkjent i det hele tatt.

Business as usual?
Etter det ITavisen erfarer er mange av de ansatte frustrert over situasjonen, og har begynt å kikke på stillingsannonser. Informasjonsdirektør Hanne Dirdahl vil ikke innrømme at stemningen i Telia Norge er trykket.

– Vi tar EUs avgjørelse til etterretning, og de ansatte takler situasjonen meget positivt, sier hun til ITavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse