Arkiv

Annonse


IT-ledere dårlig betalt?

Arkiv

Det er ikke alltid at en arbeider får lønn som fortjent. Tatt i betraktning IT-bransjens solide resultatvekst i 1998 kan mye tyde på dette.

Tom i toppskiktet
Adm. direktør i Merkantildata, Tom Adolfsen, som sopte inn 9,16 millioner kroner, må se seg slått av både topplederne i PGS, Storebrand og Kværner på lønnslisten.

ARKs Jan Erik Standahl, som nå er inne i et stormfullt år, kan i det minste trøste seg med en lønn på 7.9 millioner for fjoråret. Hvorvidt han beholder denne lønnen ut året gjenstår å se.

Annonse


Langt ned
Etter de to integratorkongene må vi helt ned på en 21. plass for å finne neste IT-leder.

Eivind Kinck i EDB ASA tjente i fjor drøyt to millioner kroner. Selv om dette ikke kan måle seg med toppene fikk han i det minste en solid dobling fra 1997.

Fattigmann i NetCom
Kabelkongen Bjarne Amaodt i Alcatel har falt ned på en 27. plass etter det begredelige fjoråret. Han fikk redusert lønnen sin med 200.000 til 1,9 millioner, etter å ha påført selskapet underskudd i 1998.

Overraskende for noen finner vi IT-giganten NetCom, og konsernsjef Terje Christoffersen helt nede på en 79. plass, med kun litt over en million i lønningsposen.

Tjener på aksjer
Her bør det understrekes at NetCom, i motsetning til mange andre selskaper, har spredt om seg med aksjeopsjoner slik at dette tallet kan fort mangedoble seg ved innløsning av aksjene.

Alle i NetComs ledergruppe, har blitt millionærer, takket være NetCom aksjens opptur i 1997 og 1998. Tallene i artikkelen er hentet fra Finansavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse