Philips USB-webkamera

Annonse


Bedre webkamera for USB

Philips USB-webkameraDen nye modellen håndterer blant annet 30 bilder per sekund, sammenlignet med 24 for den forrige modellen, i følge en pressemelding fra Philips.

En tusenlapp
For å bruke Philips PCA646VC kreves en PC med Pentium-prosessor på 166 MHz eller bedre, som har en ledig USB-port og operativsystemet Windows98 installert.

Kameraet er i handelen fra midten av juni og koster ca 1.050 kroner – inklusive merverdiavgift.

Nye bruksområder
– Bruken av Internett øker stadig sterkt verden over, og i takt med dette stiger etterspørselen etter nye bruksområder. Å kommunisere med lyd og bilder er både underholdende og nyttig i mange sammenhenger. Med våre kameraer kan man for eksempel sende såkalt videomail – egne små filmer i stedet for vanlige tekstmeldinger. Disse kan avspilles på en hvilken som helst PC, uten at mottakeren selv trenger noe spesielt utstyr eller programvare,” sier Helén Wejkner i Philips.

Annonse


Det er også lagt ned mye arbeid i å forbedre den medfølgende programvaren, som er gjort mer anvendelig og brukervennlig. Den nye modellen støtter også TWAIN-standarden.

Satser på bilde
PCA646VC greier lysnivåer helt ned til 7 lux og stiller selv inn kontrast og hvitbalanse slik at bildene blir klare og behagelige. Bevegelige bilder tas med 30 bilder per sekund, sammenlignet med forgjengerens 24 bilder per sekund. Stillbilder i fullfarge kan tas med VGA-oppløsning.

Den innebygde mikrofonen kan ta opp lyd i opptil 16 biter og 44 kHz.

Zoom-funksjon
Den varierbare fokuslinsen kan justeres manuelt fra cirka 0 (makro) til uendelig. Denne fokuslinsen gjør det altså mulig å zoome inn et objekt på kort avstand og fremdeles oppnå skarpe bilder.

PCA646VC leveres med en omfattende programvarepakke. Installasjonsprogrammet er blant annet forbedret med instruksjoner og dialogbokser på alle nordiske språk, for å garantere en problemfri og meget enkel installering, i følge Philips.

Video-snutter
Med programmet Philips VideoMail kan brukeren lage film-vedlegg til e-postmeldinger. Programmet oppretter en exe-fil, der både filmen og et program som spiller av filmen, bygges inn i filen og komprimeres opptil 80 ganger for å bli enkelt å sende. Mottakeren trenger bare å dobbeltklikke på filen for å spille den av.

Med Microsoft NetMeeting kan man videochatte ”ansikt til ansikt” med sine venner via Internett. Med VideoLink kan man holde videokonferanser for flere brukere ved å koble seg opp enten direkte (point-to-point H.324) eller via Internett (H.323). Programmet PhotoExpress gjør det mulig å bruke PCA646VC til å redigere og endre stillbilder.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse