Nettbok

Annonse


Betal på nett via telefonen

Nettbok

E-handel har ennå ikke tatt av i Skandinavia. Derfor lanserer Telia en ny løsning som skal gjøre det lettere for folk å betale via nett, melder Dagens Industri.

Telefonregning
Isteden for å taste inn kredittkortinformasjon blir surferen koblet over til et 900-nummer (820 i Norge), før produktet lastes ned i kryptert form.

”Pay-it”-løsningen er først og fremst beregnet for digitale varer, som dataprogrammer og lydfiler (bøker /musikk). Denne typen varehandel er spådd en lysende fremtid, spesielt fordi man slipper tradisjonelle distribusjonskostnader, som porto og moms.

Annonse


Nettskepsis
Ulf Andersen, som er avdelingsleder for Internett/research i Gallup, tror det er flere grunner til at e-handel ikke er blitt big business i Skandinavia.

– Norske forbrukere er skeptiske til elektronisk betaling – punktum. Folk foretrekker å betale med bank eller postgiro, sier han til ITavisen.

Andersen mener nordmenn er pragmatiske i forhold til transaksjoner. Hvorfor betale før du mottar varen i hånda? Når du går i matbutikken eller en pølsebod, har du en annen leveringstrygghet enn ved et forhåndsbetalt postordrekjøp.

Det er også store kulturelle forskjeller med hensyn til betaling via nett. Du trenger ikke gå lenger enn til Finland for å se forskjellen. Der har netthandel vokst langt raskere enn i Norge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse