Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PC til alle skoleelever

TELEGRAM: Alle elever og lærere i Haram kommune i Møre og Romsdal har nå fått tilgang til egen PC. Dette er den første kommunen i Norge med et så omfattende IT-tilbud i skolen.

Skole/barn

Haram kommune demonstrerte onsdag hvordan de har startet arbeidet med å utvikle et IT-tilbud i skolen der målet er å bli best i Europa på dette området, heter det i en pressemelding.

Ligger langt fremme
– Vi har fått demonstrert at de ligger usedvanlig langt fremme, sier Kirke-, utdannings- og forskningsminister Jon Lilletun.

Ifølge Lilletun var Haram kommune et naturlig valg da de skulle velge ut kommunen som skulle være med i det nye og banebrytende pilotprosjektet om innovasjon i læring, organisasjon og teknologi (PILOT).

Staten investerer
– Det medfører at staten vil investere 1-2 millioner kroner fordelt på tre år i kommunen, sier Lilletun.

– Næringslivet i Haram konkurrerer internasjonalt. Hvorfor skal ikke elevene allerede fra 1. klasse begynne å lære seg sammenhengen mellom skole og samfunn? Med egen PC kan både Kari og Per lære seg dette langt tidligere, raskere og med mer engasjement enn før, sier rådmann i Haram Jan Petter Eide i pressemeldingen.