Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Janco presset ut Telenor

OSLO: Etter lang kamp mellom Telenor Avidi og Janco Multicom var det Janco som trakk den lengste kabelen. De får nå levere TV-, Internett- og multimediatjenester til Norges største boligområde.

Janco

Telenor har i flere år tilbudt tjenesten til om lag 5.000 husstander i området, men har etter lengre misnøye blitt kastet ut til fordel for Janco.

Seierstelefon
Janco, som er Norges største kabelleverandør med om lag 320.000 abonnenter, har aldri tidligere levert tjenester til Holmlia.

– Dette er en stor seier for Janco Multicom. Dette vil tjene beboerne i Holmlia at de også får telefoni via kabel, og et reelt alternativ til Telenors kobbernettet, sier adm. direktør i Janco Multicom, Lars Helgerud Andersen, til ITavisen.

Andersen regner med at Telenor nå rystes kraftig ved at Janco spiser seg inn i en såpass stor kundemasse med både telefoni, Internett og TV.

Kritikk mot Telenor
Telenor Avidi har fått kritikk fra beboerne for at tjenesten er ustabil og at de ikke har forholdt seg lojalt i rollen som underleverandør til borettslagets eget selskap Multinett.

Dette kan ha vært utslagsgivende for at Janco Multicom nå overtar kontrakten fra nyttår.

Ustabilt nett
Janco som er i en betydelig oppgraderingsfase med fiber hybrid coaxial kabler, har i likhet med Telenor også hatt betydelig ustabilitet i sine nett. Fremtiden vil så vise om de kan levere en bedre tjeneste til beboerne.

Verken markedsdirektør Trude Bjånes Marcussen eller regionsjef Arild Rebbeng i Telenor Avidi var tilgjengelig for kommentar.

Stikkord: Mobil