Cisco

Annonse


Cisco utvikler med Telenor

Cisco

Den ferske Cisco-sjefen i Norge, Kjell-Erik Tenold, regner med at den forventede veksten i antallet ansatte i Norge nå vil skje langt raskere. Mye fordi de trenger folk til å ta seg av samarbeidet med Telenor.

Gullavtale til tross: Samarbeidet mellom de to selskapene har kommet i stand helt uten at penger har byttet eier, etter det vi har grunn til å tro.

Lykkelige Cisco
Ciscos nestsjef i nordlige regioner, Theo Wegbrans, la ikke skjul på at selskapet er lykkelige over å ha fått avtalen med Telenor.

Annonse


– Norge er perfekt som teststed for teleprodukter. Dere har Telenor, som er en stor teleoperatør, men som likevel er i stand til å hurtig ta i bruk ny teknologi. Hurtighet til å komme på markedet med nye løsninger betyr alt, sier Wegbrans.

Krevende kunder
– Kundene i Norge er krevende og er på et høyt nivå når det gjelder å ta i bruk tele- og datateknologi. Derfor regner vi med at vi i dette prosjektet vil oppleve oss litt som en gullfisk i bollen sin etter hvert, forteller Wegbrans.

– I dag er det bare norske journalister tilstede på denne pressekonferansen, men når vi begynner å teste nettverket og presenterer løsninger og tilbud, forventer jeg at internasjonale media – og konkurrenter – vil omfatte dette prosjektet med stor interesse, fortsatte han.

Trenger taleteknologi
Lykken er lett å forstå. Cisco er enormt store på nettverkselektronikk og vokser seg større hele tiden gjennom oppkjøp av teknologiselskaper og salg til internettleverandører.

Problemet er at selskapet er litt for stort. Mens konkurrentene i konvergensens ånd er blitt kjøpt opp av de enda større selskapene som leverer utstyr til teleoperatørene, er Cisco for store til å være en oppkjøpskandidat.

Noen fusjonspartner blant de tradisjonelle teleleverandørene har Cisco heller ikke funnet. Dermed har de ikke fått noen hurtig vei til kunnskap om taletelefoni, slik eksempelvis konkurrenten Bay fikk da de ble kjøpt opp av Nortel.

Kombinert nett
Samarbeidet med Telenor om å bygge et IP-basert integrert nettverk som erstatter de separate tale, data og internett-verkene gir dermed Cisco førsteklasses teleerfaring. En erfaring selskapet kan benytte til å få en helhetlig teknologisammensetning som gir dem innpass også i verden telenett.

Årsaken til at det er særdeles viktig å komme på banen for Cisco, er selvsagt at veksten i Internett-bruken øker så sterkt at telenettene må bygges ut kraftig i hele verden i årene som kommer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse