Hermansen (litt sur)

Annonse


EU fingransker fusjonen

Hermansen (litt sur)

Det har vært stor interesse fra skandinaviske media i forbindelse med EU-kommisjonens beslutning om eventuell videre granskning av fusjonen mellom Telia og Telenor.

Kommisjonens pressetalsmann, Stefan Rating, har vært nedringt av journalister, til tross for at han på dagens vanlige pressebriefing, som holdes klokka 12 hver dag, gjorde det klart at det var snakk om business as usual for EU-kommisjonen.

Klart på forhånd
– Hvis EU-kommisjonen velger å godkjenne fusjonen etter den første, seks uker lange granskingen, ville pressen få beskjed på vanlig måte under pressebriefingen onsdag, sa Rating.

Annonse


– Men hvis vi starter fase to, vil motta en pressemelding som en hastesak i ettermiddag. Hvis fase to ikke starter, mottar dere den vanlige, avsluttende meldingen i morgen middag, sa han.

Derfor var resultatet egentlig klart allerede tirsdag ettermiddag, da pressekontoret gjorde det klart at ”det ville komme en pressemelding i kveld, men at de to aktørene først måtte orienteres.”

Skuffet Hermansen
Og ganske riktig: Når vi ringer Telenors pressetalsmann, er pressemeldingen allerde på vei ut. Tormod Hermansen, kommende konsernsjef i det fusjonerte Telenor/Telia, har følgende kommentar:

– Det er naturligvis skuffende at kommisjonen velger å forlenge analysen av sammenslåingen mellom Telenor og Telia. Men vi har hele tiden vært klar over at mange større fusjoner har gått til en fase 2-behandling. Dette er en stor sammenslåing, og den første i sitt slag i EU.

Optimistisk, tross alt
– Telenor og Telia går inn i fase 2-behandlingen med stor optimisme. Vi er overbevist om at kommisjonen vil se fordelene for forbrukerne ved en sammenslåing mellom Telenor og Telia. En sammenslåing vil ikke virke begrensende på konkurransen. Snarere åpner den for nye aktører i det nordiske markedet, samtidig som det sammenslåtte selskapet kan bidra til økt konkurranse i andre deler av Europa, fortsetter Hermansen.

– Forbrukerne i hele Europa vil få glede av at det dannes et nytt, innovativt og konkurranseinnstilt teleselskap, hevder mannen som kanskje skal bli konsernsjef i selskapet dersom det blir noe av, hvis Gud og EU-kommisjonen vil.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse