Fusjonen1

Annonse


Fire mnd forsinkelse for fusjon?

Fusjonen1

EU-kommisjonen har fått flere klager med krav når det gjelder satellitt og kabel. Tirsdag var det ventet at kommisjonen skulle gi grønt lys for en sammenslåing, men kommisjonen vil nå ha nye fire måneder til vurdering, melder den svenske næringsavisen Dagens Industri.

Klager fra konkurrenter
De mest alvorlige innsigelsene skal komme fra MTG/Viasat og NSAB (Nordisk Satellitt AB), skriver avisen.

NSAB er den største konkurrenten til Telenor når det gjelder satellitter. Telenor er en klar markedsleder med nesten tre ganger så mange transpondere. NSAB har satt fram krav om endringer av eierskapet når det gjelder satellitter.

Annonse


Telianor med monopol
Tele Danmark, Telenor og satellittselskapet MTG ville inngå et samarbeide i 1995, men dette ble stoppet av EU-kommisjonen. I dag eier Tele Danmark en fjerdedel av selskapet NSAB.

Nestleder i styret for NSAB Per Bendix hevder at samarbeidet som ble stoppet var mindre enn det som vil bli resultatet i en fusjon mellom Telia og Telenor.

– Telia/Telenor kan bli en mastodont med nærmest et monopol i Norden, sier Bendix.

Avgjørelse i oktober
Dersom innsigelsene tas til følge av EU-kommisjonen i møtet tirsdag er det ventet at en avgjørelse først vil falle 15. oktober.

Ifølge påstandene skal kravene være at Telenor og Telia kvitter seg med både kabel- og satellittvirksomhet, for å unngå en vertikal integrasjon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse