Bankuttak

Annonse


Usikre nettbanker?

Bankuttak

Stadig flere nordmenn tar i bruk nettbank istedenfor telefonbank eller å fysisk oppsøke bankfilialen. Men hvor trygt er det å bruke de virtuelle filalene?

Forsker Gisle Hannemyr ved instituttet for informatikk på Universitetet i Oslo er skeptisk til den stadig mer utbredte bruken av frames og javascript, ifølge Dagens Næringsliv.

Framed?
Ifølge Hannemyr gjør bruken av frames det vanskeligere å se om tjenesten er sertifisert for kryptert overføring av data i det åpne Internettet. Javascript kan i verste fall brukes til å tappe brukerens harddisk.

Annonse


– Det dreier seg egentlig om et litt for kraftig programmeringsspråk som tillater banditten å lage noe som lurer folk til å oppgi følsom informasjon, som for eksempel kontonummer og koder, sier Hannemyr til Dagens Næringsliv.

Ifølge Hannemyr bidrar de to teknikkene kun til å forbedre den kosmetiske siden av Internett-tjenesten. Han mener at bankene burde advare mot teknikken isteden for å gjøre bruk av dem.

Banken benekter
– Teknikken er brukt for å bedre brukervennligheten. Dersom sikkerheten hadde vært truet hadde vi ikke innført dem, sier soussjef Kenneth Bull i Sparebanken Nor til Dagens Næringsliv.

Sparebanken Nor, som nylig har gjennomført en stor vervekampanje er i dag landets nest største nettbank. Kreditkassen er fortsatt nummer en. Til tross for at bruken av nettbank øker blant nordmenn ligger vi fortsatt langt etter Sverige, som nærmer seg en million banksurfere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse