Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Naboland er billigst på tele

OSLO: Islandske bedriftskunder har de laveste teleprisene blant OECD-landene, viser en ny undersøkelse fra det engelske analysebyrået Eurodata. Norge ligger også godt plassert på listen.

Telefon (tegning)

Ifølge Eurodata skyldes Islands topplassering at de har lokaltakst over hele sagaøya. Det er derfor grunn til å tro at Norge vil rykke oppover på denne rankingen når Telenor innfører lokaltakst over hele landet fra 1. juli. Mellom Island og Norge ligger Danmark, Luxemburg og Sverige.

Troverdig sammenligning
For å lage en troverdig sammenligning av prisnivået har Eurodata gjort en oversikt over prisene for et samlet forbruk. Det innebærer at både samtalepriser, abonnement og kostnadene for å opprette et abonnement er tatt med i denne undersøkelsen.

Det er tatt utgangspunkt i en ”handlekurv” som tilsvarer gjennomsnittsforbruket for et firma (eller en privatperson) i løpet av et år. Denne kurven er basert på 3.623 telefonsamtaler av forskjellig lengde, avstand og tidspunkter på dagen.

Stikkord: Mobil