Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft vil vokse i Norge

OSLO: Microsoft Norge tror på fortsatt vekst det neste året. Adm. direktør Ole Morten Settevik (bildet) vil øke med 21 prosent.

Settevik, Ole Morten

I forrige fiskalår (98/99) omsatte Bill Gates’ mannskap for 922 millioner kroner i Norge. neste år skal omsetningen opp i 1,1 milliarder kroner hvis Ole Morten Settevik får det som han vil.

Laverer enn i fjor
Det representere en vekst på 21 prosent, men det er riktignok lavere enn forrige regnskapsår – da veksten var på 30 prosent.

– Vi klarte å slå vår egen plan med ti prosent, få andre land i Microsoft-konsernet vokser så mye og slår planen som vi gjør, sier Settevik.

MS ingen selvfølge
Microsofts direktør i Norge lover en økt fokus på å skape fornøyde kunder.

– Selv om vi har mange kunder i dag, er det ingen selvfølge at de fortsetter å bruke MS-produkter. Derfor skal vi ha fokus på økt kundetilfredshet, sier Settevik.

Ansetter flere
Størst vekst hadde Microsoft Norge på de tyngste programvaresegmentene til forretningssystemer. Dette området økte med 46 prosent. Veksten var svakest inne hjemme- og underholdningssegmentet. Denne var bare på 9 prosent. Dette skyldes få programlanseringer inne dette området i regnskapsåret som gikk, hevder Settevik.

Men det er ikke bare omsetningen som skal vokse hos Settevik & Co. I løpet av neste år skal selskapet øke fra 55 til 67 ansatte. Økningen kommer innen konsulenttjenester, storkunde, applikasjonsutvikling (rådgiving), online forretninger og distribusjon.

Settevik har også store forventinger til den nylig lanserte kontorpakken Office 2000. Senere i år kommer det også nye versjoner av Windows 2000 og Exchange.