Nera ICO-telefon

Annonse


Neras nye satelittelefon

Nera ICO-telefonDen vil kunne tilby data- og faks-overføring med en hastighet på inntil 9.6 kbit/s. Trafikk over satellitt vil koste 1,95 dollar, eller om lag 15 kroner minuttet.

Den håndholdte terminalen vil veie i underkant av 250 gram og være på størrelse med de største av dagens GSM-telefoner.

Tøff konkurranse
Den bergenske teleleverandøren vil møte hard konkurranse når ICO innvier sitt kombinerte satellitt/ GSM-tjeneste i august neste år. ICO har inngått tilsvarende utviklingsavtaler med leverandører som NEC, Samsung , Mitsubishi og Panasonic.

Hver av dem har valgt å angripe oppgaven på litt forskjellig måte. Nera satser på maritime brukere, sa Gary Maughan, direktør for markedsføring og forretningsutvikling i ICO.

Annonse


Pris
– GlobalPhone følger prinsippet om ”least cost ruting”. Det vil si at den primært vil søke å etablere forbindelse med GSM-nettet, enten GSM 900 eller GSM 1800. Dersom det ikke går, vil den forsøke å få kontakt med en av ICOs mellomsbanesatellitter, sa utviklingssjef Kjell Nohr i Nera under presentasjonen på NOR-shipping i Oslo i dag.

For første gang var ICO villig til å antyde noe om kommunikasjonskostnadene.

– Trafikk over satellitt vil koste 1,95 dollar i gjennomsnitt, inkludert forbindelse via det jordbundne linjenettet, sa Gary Maughan,

Pris ved lanseringen i august neste år ventes å være 2.000 dollar (eller 15.700 kroner), i følge Nohr. På sikt blir det antydet at prisen kan bli halvert.

Marin satsning
Fokuseringen på marine brukere og deres behov innebærer at GlobalPhone er utstyrt med ekstern antenne for skip, foruten basestasjon og enhet for etablering av eksterne forbindelser.

For å kunne overføre data og faks vil brukeren ha behov for en egen kabel til datamaskinens serieport.

I områder uten GSM-dekning, er brukeren nødt til å oppholde seg utendørs, da satellittsignalene ikke er sterke nok til å trenge inn i bygninger.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse