Microsoft deles (Gates)

Annonse


Ny leder forlater Microsoft

Microsoft deles (Gates)

Ludwigs avskjed er bare en i rekken av flere viktige nøkkelpersoner som har forlatt Bill Gates’ kongerike. Han følger i fotsporene til Microsofts sjefsteknolog, Nathan Myhrvold, som fra 1.juli tar ett års permisjon.

Hjernesvinn
Myhrvold og Ludwig er ikke de eneste som har tatt avskjed med programvaregiganten. Myhrvolds bror, Cameron, har pensjonert seg, og Pete Higgins, som ledet selskapets Interactive Media Group, har sagt opp.

Teknisk sjef for MSN Thomas Reardon MSN, skal visstnok komme tilbake i slutten av måneden etter permisjon. Peter Neupert, som ledet Microsofts Media strategi, valgte heller å bli adm. direktør for Drugstore.com.

Annonse


Vårrengjøring?
– Microsoft er ved et veiskille. De beveger seg i en mange ulike retninger og stokker om hierarkiet. Det kan virke som det er en slags vårrengjøring i Microsoft. Det er en håndfull nøkkelpersoner som av ulike grunner beveger seg bort fra daglige operasjoner, sier analytiker Jae Kim i Paul Kagen Associates til CNET.

En av grunnene til mannefallet er at de fleste er blitt mangemillionærer takket være aksjeopsjoner, og de har således mindre incentiv til å bli værende i firmaet. Når pensjonen er sikret, kan de kikke etter nye og kanskje mer utfordrende stillinger.

Viktigere enn ledelsen
Microsoft er ikke enig i anklagene om hjernesvinn og vårrengjøring. Talskvinne Heidi Rothauser sa til CNET at den lave avgangsraten hos hele arbeidsstyrken på 30.000 ansatte er viktigere enn frafallet i ledersjiktet.

Mon tro om hun ville si det samme hvis også Bill Gates trakk seg ut?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse