MOPAS

Annonse


Mobilen viser vei

MOPAS

MObile Personal Alarm System (MOPAS) – den første håndterminalen som kombinerer GPS- (Global Positioning System) og GSM-teknologi – er utviklet for sikkerhetsindustrien og personer som har behov for å tilkalle hjelp hurtig, melder DGB SystemNor AS.

Alarm med kart
Ved å aktivere en alarm på på MOPAS sendes en beskjed via GSM-nettet til en alarmsentral.

I denne beskjeden ligger foruten alarmmeldingen, også en posisjon som defineres som en markering på kartet i sentralprogramvaren.

Annonse


Tekstmeldinger
MOPAS har også muligheten til å sende og motta SMS tekst.

Den kan monteres i en dockingstasjon i bilen og tilsluttes strøm og ekstern antenne, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Beskjed til vaktsentralen
Et eksempel: Vekteren får sine kjøreordre fra vaktsentralen, disse aksepteres ved å trykke en funksjonstast og vaktsentralen vet han er på vei. Når vekteren er på stedet trykkes en ny funksjonstast og denne beskjed sendes sammen med posisjon over til vaktsentralen.

Skulle vekteren han behov for assistanse kan han ved å aktivisere alarm sende posisjon og alarmmelding. Det er også funksjon som automatisk sender alarmmelding med posisjon om vekteren skulle bli satt ut av spill.

MOPAS lar seg ikke avlytte og har en vekt på 330gram.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse