Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Internettmobil forsinket

STOCKHOLM: Kampen mellom de store mobilprodusentene om å kapre markedet for WAP-telefoner er i ferd med å tilspisse seg. Men nå har Nokia fått et skudd for baugen.

Nokia 7110

Nokias nye supermobil, WAP-telefonen 7110, skulle etter planen være på markedet i juli. Ifølge Nokia er telefonene nå forsinket, og vil ikke være på markedet før tidligst på slutten av sommeren.

Det er programvareutviklingen som har tatt lenger tid enn beregnet.

Vil være først
– Nokia vil sørge for å være først med WAP-telefonener på markedet, men det er riktig at vi har hatt forsinkelser i vår programvareutvikling til den nye telefonen, sier Annmari Holmlund, informasjonssjef i Nokia Mobile Phones.

– Dette betyr at vi hopper over WAP-versjon 1.0, og lanserer telefoner med versjon 1.1 av WAP-standarden, sier hun.

Forsinkelsen av Nokias nye supertelefon betyr at avstanden til konkurrentene minker. Nokia har til nå hatt en relativt trygg ledelse.

Sterke produkter
Annmari Holmlund anser Nokias produktspekter til å være så sterkt at hun ikke tror at selskapet vil tape markedsandeler på grunn av forsinkelsen.

WAP – Wireless Application Protocol, er en standard som tilpasser Internett-tjenester til mobiltelefonen.

Betydelig marked
Markedet for WAP-telefoner ventes å bli betydelig til neste år.

Nokia anslår markedet for WAP-telefoner til å være 10-15 prosent av det totale mobiltelefonmarkedet. Noe som skulle bety et salg på rundt 40 millioner WAP-telefoner i år 2000.

Stikkord: Mobil