Annonse


Streik førte til gratisnummer

Engelsk presse mener at British Telecoms valg av tidspunkt var influert av nettstreiken, som ble organisert fra England, i håp om at man etter hvert skal få gratis lokalsamtaler i Europa.

Men tiltaket kan også være et svar på de tellerskrittfrie tilbudene fra de små, engelske nettleverandørene screaming.net og X-stream. AOL tester også et slikt tilbud.

Begrenset bruk
BTs 800-nummer tar bort tellerskrittene fra midnatt fredag til midnatt søndag. For å hindre at folk bare kobler seg opp hele helgen, vil man bli koblet ned når det ikke har vært noen trafikk de siste 20 minuttene – eller uansett etter to timer oppkobling.

”The Campaign for Unnmetered Telecommunications” som organiserte den europeiske nettstreiken, kalte BTs tilbud en begynnelse. Videre mente de at det representerte en total endring fra selskapets tidligere påstand om at ”tilgang uten tellerskritt er like interessant som fri lunsj”.

Annonse


Femten land
Tilbudet fra BT dukket opp fredag, to dager før Internett-brukere i femten europeiske land var blitt anmodet om å skru av sine modem og glemme telefonen søndag 6. juni, for å protestere mot høye telepriser.

Målet for de britiske initiativtakerne var prising etter amerikansk modell, med gratis lokalsamtaler. Ingen norske organisasjoner var med på streiken, selv om det ble registrert en omfattende streik på grasrotplan.

Støttet av AOL
America Online i Europa støttet streiken og har allerede et tilbud om et gratis 800-nummer for Internett-oppkobling, til en fast pris på 14,95 pund (om lag 225 kroner) i måneden.

Det er, mandag morgen, ennå ikke kommet rapporter om hvor effektiv streiken faktisk var.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse