Sony Robothund Aibo

Annonse


Kjempesuksess for robothund

Sony Robothund Aibo

I midten av mai kunne ITavisen fortelle at Sony hadde konstruert en morsom, elektronisk valp – en forløper til neste generasjons elektroniske kjæledyr.

Sony har produsert 5000 slike vov-vover. Tirsdag ble de første 3.000 i kullet lagt ut for salg i Japan. Responsen var altså overveldende, den høye prisen til tross.

Valp med RISC-prosessor
Robothunden Aibo inneholder en 64-bit 100 MHz RISC-prosessor, 18 motorer, gyroskop, mikrofon, høyttaler, øyne som oppfatter farge og avstand, oppladbart batteri med 1,5 timers levetid, og minne plassert i halen. Minnet kan tas av, koples til PC-en og programmeres.

Annonse


Hvis Aibo blir sur…
Aibo er uimotståelig. Etter å ha bootet opp, begynner den dagen med å gjespe, strekke og bevege seg livaktig rundt på gulvet. Aibo legger hodet på skakke og lytter når du snakker til den. Du kan be den om å hente en ball som ligger på gulvet, eller å håndhilse.

Aibo har ”følelser”. Humøret påvirkes av stemningen og oppmerksomheten. Hvis Aibo blir sur, kan den gå til ordrenekt! Hvis den er i topphumør, viser den triks og synger en liten sang!

Aibo kommer til USA
Torsdag er de resterende 2 000 Aibo-hundene klare for salg på det amerikanske markedet. Amerikanerne må betale knappe 20.000 kroner for hver valp. Deretter er det slutt. Sony stenger kennelen.

Mer om de lekne vov-vovene finner du på nettsiden www.world.sony.com/robot/.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse