Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Høyre og Frp støtter Janco

OSLO: I Stortingsmeldingen om regulatoriske spørsmål i telesektoren støtter Høyre og Fremskrittspartiet Jancos krav om at Telenor skiller seg med kabelnettet.

Høyre

Begge partiene er opptatt av å respektere EUs endringer av direktiv 90/388 som sikrer regulering av multimediabransjen, ved å skille mellom tilbydere av telekommunikasjonsnett og kabelnett.

EU har ved flere anledninger, senest i fusjonsforslaget mellom Deutsche Telekom og Telecom Italia, stilt krav om at tidligere monopolister skiller ut kabelvirksomheten.

Janco klager
Høyre og Frp støtter dermed klagen fra Janco Multicom til EU-kommisjonen om at Telenor skiller seg med Telenor Avidi. Janco sitter i dag på et eget kabelaksessnett og er en av de få teleaktørene som kan slippe å betale noen form for nettleie til Telenor.

Hvis Telenor må selge Avidi er Janco, gjennom moderselskapet UPC, en aktuell oppkjøper.

– Ja det er absolutt et interessant scenario å kjøpe Telenors kabler, sier styreformann og adm. direktør Lars Helgerud Andersen til ITavisen.

Hvis Janco får realisert dette ønsket kan selskapet nesten doble kundemassen til mer enn 600.000 potensielle telekunder.

Stikkord: Mobil