HP Nettbutikk

Annonse


HP åpner nettbutikk

HP Nettbutikk

Sist uke åpnet HP nettsiden HP Shopping Village for amerikanske privatkunder som vil handle HP Pavilion PC-er, skrivere og annet utstyr på nettet.

8. juni åpner HP nettsiden Bstore, som skal selge Brio og Vectra PC-er, samt mobilPC-er, servere og skrivere til småbedrifter. Norske kunder kan ikke handle i HPs nye nettbutikker.

Ingen norsk nettbutikk
– Vi har ingen planer om noe liknende i Norge innen overskuelig fremtid. Vi mangler infrastruktur til å håndtere slikt salg i Norge. Men ingenting er statisk i PC-bransjen, så man skal aldri si aldri, sier Roger Voie som heller vil satse på HPs landsomfattende forhandlernett.

Annonse


Til helgen inviterer HP dem ombord i Christian Radich og Sørlandet. Fredag ettermiddag kaster skutene loss for å følge Færder-seilasen.

Compaq gikk i fella
I fjor opprettet Compaq nettbutikk for å selge Prosignia PC-er til små og mellomstore bedrifter.

Analytikerne var sterkt kritiske til løsningen, fordi den kom i konflikt med Compaqs mange tradisjonelle forhandlere. I USA ble da også Compaqs fortjeneste halvert i siste kvartal på grunn av reduserte PC-leveranser.

Satser også på forhandlerne
HP ønsker å gi sine kunder samme tilbud som de som handler i Dells berømte nettbutikk, men vil unngå å gå i den samme fella som Compaq. Omlag 85-90 prosent av HP-maskinene og deriblant også de mest lønnsomme modellene, vil fortsatt bli solgt gjennom lokale forhandlere.

HP jobber dessuten med å få forhandlerene til å selge konsulenttjenester og teknisk støtte, som kan gi dem flere nye inntektskilder.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse