Toshiba Portégé 7020

Annonse


Bærbare PC-er blir dyrere

Toshiba Portégé 7020

I fjor leverte skjermfabrikkene 1 million aktive flatskjermer (TFT) til stasjonære PC-er. I år øker salget til 3 millioner. Samtidig vokser etterspørselen etter flatskjermer til bærbare maskiner fra 13,4 til 16 millioner. Til sammen utgjør dette 806 prosent flere aktive skjermer enn bare for ett år siden!

Opptil 40 prosent dyrere
De store skjermprodusentene NEC, Sharp og Fujitsu har problemer med å dekke etterspørselen. På tampen av fjoråret begynte prisene å øke. I år har noen skjermtyper blitt opptil 40 prosent dyrere.

Bare siden mars, har prisene gjennomsnittlig steget med 10-15 prosent. Prisene ventes å øke ytterligere, helt til nye fabrikker åpner i Taiwan og Korea neste år.

Annonse


En tredjedel av prisen
Underskuddet på flatskjermer skyldes at aktive skjermer har overtatt for passive skjermer i de bærbare maskinene. Dessuten blir over halvparten av de stasjonære PC-ene som selges i Japan, nå levert med flatskjerm.

I bærbare PC-er utgjør aktive fargeskjermer gjerne en tredjedel av prisen. Derfor kommer maskinene til å bli dyrere, helt til skjermproduksjonen tar seg opp i år 2000.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse