Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vil drepe platebransjen

TELEGRAM: Public Enemy er rapgruppa som mener platebransjen svindler musikerne. Derfor har de lagt ut sitt nye album for nedlasting fra nettet. Langt billigere blir det også.

Public Enemy

”There’s a Poison Going on” heter albumet som kan lastes ned for åtte dollar stykket. Med utgifter til tellerskritt blir dette rundt 87 kroner, skriver Dagsavisen.

Lager bombe
Problemet er at det tar lang tid, ca. tre timer, men lederen i Public Enemy, Chuck D, heiser likevel Internett som opprørsfanen mot platebransjen.

– La dem dø. Jeg bidrar gjerne til å lage bomben, sier han ifølge Dagsavisen.

Betal for kode
Public Enemy blir dermed en av de aller første store plateartistene som bruker Internett og MP3 til å distribuere musikken sin uavhengig av plateselskapene. Musikken kan hentes ned via www.atomicpop.com.

Filen er på 48 megabyte og den er utstyrt med en kode som brukeren må ha for å kunne lytte til musikken. Den får man ved å betale med et VISA-kort etter at nedlastingen er gjennomført. Koden sendes via e-post.

God kritikk
Dagsavisen gir Public Enemy svært god omtale for den nye plata som betegnes som ”langt bedre enn PEs forrige utgivelse (…) og viser at Public Enemy fortsatt er en musikalsk kraft å regne med innen hip-hop. Ikke bare som platebransje-revolusjonære”.