Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Skolene sier nei til Fornebu

TELEGRAM: IT-Fornebu ønsker å tegne avtaler med utdannelsesinstitusjoner som kan levere nettbasert undervisning. Men det har ikke gått like greit som de skulle ønske.

Foreløpig er det bare Høyskolen i Oslo som har takket ja til tilbudet. De øvrige skolene har sagt nei takk etter Høyskolerådets klare anbefaling, melder Aftenposten.

Ikke anbefalt
Høyskolerådet anbefaler skolene å avvente situasjonen før de inngår avtaler med IT-Fornebu. Generalsekretæren i Det norske Høyskolerådet Widar Hvamb sier til Aftenposten at han reagerer på at en privat aktør som IT-Fornebu skal fungere som en slags megler for statlige studieopplegg.

I stedet for å benytte seg av IT Fornebus tjenester anbefaler Høyskolerådet at landets høyskoler i stedet benytter seg av Norgesuniversitetets muligheter.

Oppretter database
Dette er et samarbeid mellom de statlige og de private høyskolene, universitetene og næringslivet. For noen dager siden fikk Norgesuniversitetet støtte til å opprette en database over kurs og studier de tilknyttede undervisningsinstitusjonene kan tilby.

Hvamb mener at det først og fremst er denne basen som bør formidle høyskolenes studietilbud og ikke IT Fornebu.

Lite seriøs aktør
Også Det norske universitetsråd er skeptisk til IT-Fornebus planer om vi skal tro Aftenposten. Generalsekretær Per Nyborg karakteriserer dem som lite seriøse og etterlyser en redegjørelse for hvordan IT-Fornebu ser for seg et samarbeid med universitetene i fremtiden.

– En slik redegjørelse er ikke kommet, sier Nyborg.