Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gratis Office-pakke

OSLO: Star Division har kommet med en oppdatert utgave av StarOffice. Samlepakken er blitt spesielt populær blant Linux-brukerne, og den er dessuten gratis.

StarOffice

StarOffice 5.1 kan nå lastes ned gratis av privatpersoner fra www.stardivision.com. Bedrifter som har kjøpt den forrige versjonen får automatisk oppgradering. Programpakken leveres både for Linux, Windows, Unix (Solaris) og OS/2 på engelsk, men ikke på norsk.

Komplett kontorpakke
StarOffice 5.1 inneholder en rekke programmer: tekstbehandleren StarWriter, regnearket StarCalc, 3D-tegneprogrammet StarDraw, database, presentasjonsprogram og kalender.

StarOffice kan integreres med nettleseren Microsoft Internet Explorer og snart også med Netscape Navigator. E-postmeldinger kan krypteres med PGP.

Samkjørt med Microsoft
StarOffice 5.1 har forbedret import- og eksportfiltrene for Microsoft Office-formater. Dokumentformatene for StarOffice er imidlertid uforandret.

Den nye versjonen byr på avanserte hjelpefunksjoner med veivisere (AutoPilots) som også kan brukes hvis du vil publisere dokumenter i HTML-format. StarOffice kan utveksle data med 3Com Palm Pilot.

Installasjonsfilene er fra 60 til 90 MB, avhengig av operativsystem.