barracuda, harddisk

Annonse


Verdens største harddisk

barracuda, harddisk– Da jeg kjøpte PC i 1991, var den utstyrt med en av de største harddiskene på markedet. Den rommet hele 40 MB (!), forteller Eskil Johansen hos Seagate-distributøren Merkantildata-PC-LAN.

I dag leveres de kraftigste PC-ene med disker på 12 GB, noen få med 25 GB, – og likevel fylles de raskt.

Tre ganger Eiffel-tårnet
– Den største Barracuda-disken vi har på lager, rommer 36 GB. Den koster om lag 15.000 kr pluss moms, og kjøpes i første rekke av grafiske bedrifter, sier Eskil Johansen.

Merkantildata-PC-LAN har foreløpig ikke fått inn Seagate Barracuda 50 GB som ble lansert i mars i år. SCSI-disken Barracuda 50 kan lagre en dokumentstabel som er tre ganger høyere enn Eiffel-tårnet. Barracuda-disken roterer med 7200 omdreininger i minuttet, og har en overføringshastighet på 25,7 MB per sekund.

Annonse


22 lese-/skrivehoder
Barracuda 50 er 1,6 tommer høy, men rommer likevel 11 plater og 22 lese-/skrivehoder. Hver plate er 1 mm tykk og lagrer om lag 4,5 GB. Det er tett! IBMs og Hitachis 36 GB disker har til sammenlikning 10 plater med 3,6 GB på hver.

IBM har nylig utviklet en lagringsteknologi som pakker 2,5 GB på hver kvadrattomme, men det er ennå en stund til de har harddiskene klare.

Husk sikkerhetskopi
I følge tester er Barracuda 50 litt raskere enn de fleste andre SCSI-diskene i denne klassen. I USA koster Barracuda 50 om lag 17.000 kroner. Slik Office-programmene legger på seg, kan du snart få bruk for den!

Barracuda 50 gir enorm lagringskapasitet på liten plass, men med 50 GB på en eneste disk er det best å ta sikkerhetskopi…!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse