Internet Explorer 5.0

Annonse


Rekord for Explorer 5.0

Internet Explorer 5.017. mai kunne Microsoft feire at Explorer 5.0 var Norges mest brukte nettleser.

Da Microsofts lanserte den siste versjonen i mars, ble deres web-tjenere slått ut som følge av kø fra nedlastingskåte nordmenn. Nå er nettleseren Internet Explorer 5.0 i ferd med å overta surfe-tronen til “Ola og Kari Nordmann”.

Nasjonaldag
Statistikk fra SOL System, som utgjør majoriteten av trafikken i Norge, viser at 5.0 versjonen var størst på 17.mai. På ITavisen tronet 5.0 versjonen på topp 15,16 og 17.mai.

Forskjellen er meget små, men 5.0 lå om lag ett prosentpoeng (34 prosent) over 4.0. Netscape sin posisjonen er uendret – utgjør cirka 25 prosent. Resten av surferne sitter med eldre versjoner og alternative nettlesere som Lynx og Opera.

– Det er fantastiske resultater. Dette viser at 5.0 er et godt produkt og at våre investeringer gir resultater, sier adm. direktør Ole Morten Settevik i Microsoft Norge til ITavisen.

Skeptisk bedrifter?
Statistikken for dagene etter nasjonaldagen, indikerer at bedrifter ikke er like hissige som hjemmesurfere på å bruke siste nytt innen nettlesere. Da faller 5.0 tilbake til en andreplass, noen prosentpoeng bak 4.0 versjonen.

Noe av grunnen til at bedrifter nøler med å laste ned siste versjon av Explorer kan skyldes sikkerhetsfrykt. Dette til tross for at tester viser at den er langt raskere enn Netscape,.

Ved programvarelanseringer følger det ofte med mangler og feil som kan forårsake hodebry og tapt arbeidstid. Dette gjelder spesielt for bedrifter som ofte innfører restriksjoner og retningslinjer før implementering av nye systemer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse