Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft jakter i Tyskland

OSLO: Microsoft er interessert i å overta Deutsche Telekoms kabelnettverk, nå som det tyske teleselskapet vil slå seg sammen med Italia Telekom.

Et vilkår for at Deutsche Telekom skal kunne fusjonere med sin italienske partner, vil være at de selger ut så store deler av sitt eget nett, at det kan skape en ny rivaliserende aktør på det tyske telemarkedet.

Stort samarbeid
Ifølge det tyske magasinet Der Spiegel vurderer Microsoft å overta kablene sammen med den tyske mediegiganten Bertelsmann og Deutsche Bank.

Muligens vil et samarbeide inkludere enda flere selskap. Kablene brukes i dag til å formidle fjernsynssignaler, men kan også brukes til å formidle telesignaler.

Ulik verdi
Hva dette nettet skal koste er det forskjellige meninger om. Bertelsmann skal, ifølge Der Spiegel, antyde en pris på i underkant av 40 milliarder kroner. Deutsche Telekom mener kablene er verdt over 120 milliarder.

Etter hva ryktene sier skal Deutsche Telekom ha planer om en strategisk allianse med et amerikansk telekonsern. Det er ikke kjent hvilket.

Verken Deutche Telekom eller Bertelsmann ønsket å kommentere ryktene, melder nyhetsbyrået Reuters.

Åtte milliarder
Deutsche Telekoms nett er det største i Tyskland, og skal ha over 17 millioner abonnenter.

Ifølge nyhetsmagasinet Die Zeit har Microsoft avsatt nærmere åtte milliarder for investeringer i det tyske teleselskapet.

Stikkord: Mobil