Gates, Bill (smiler)

Annonse


Gates trekker i kablene

Gates, Bill (smiler)

Microsoft er i forhandlinger med Storbritannias nest største teleselskap Cable & Wireless om å kjøpe inntil 30 prosent av et datterselskap, hevder vanligvis godt informerte Wall Street Journal.

Kontakt mellom partene
Samtidig er selskapet i forhandlinger med det tyske telekonsernet Deutsche Telekom om å investere nærmere åtte milliarder innen kabel eller telekommunikasjon, melder storavisen Die Zeit.

Ifølge nettavisen Total Telecom hevder analytikere at Microsoft vil være villig til å investere inntil 30 milliarder kroner i CWC, som er et kabelselskap som Cable & Wireless eier 53 prosent av.

Annonse


CWC og Microsoft bekrefter at det er kontakt mellom partene, men vil ikke ut med detaljer.

Ny strategi
Microsoft har tidligere hatt samtaler med British Telecom, og i engelske aviser har det i det siste vært spekulert i at disse samtalene er i ferd med å bli tatt opp på ny.

Men de siste oppkjøpene kan tyde på at Microsoft har valgt en ny strategi. De tre kabelselskapene tilbyr også teletjenester.

Microsoft leverer
Microsoft vil, om de kjøper seg opp i kabelselskapet CWC, ha eierinteresser i Storbritannias tre største kabelselskap. Enkelte engelske analytikere mener dette kan føre til fusjoner mellom disse tre selskapene.

Disse selskapene har tidligere varslet at de var interessert i å bruke utstyr fra konkurrerende selskap når det gjelder såkalte set top-bokser. Trolig ønsker Microsoft nå selv å stå bak dette utstyret.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse