Gates, Bill (smiler)

Annonse


Microsoft inn i mobil

Gates, Bill (smiler)Sendit er spesialist på mobile Internett-løsninger for WAP-telefoner og lommePC-er.

Det mest interessante er at Sendit har hatt og har nært samarbeid med Symbian-gruppen som står bak operativsystemet EPOC. Samme dag som Sendit-tilbudet, kjøpte Microsoft 30 prosent av kabelselskapet til Cable&Wireless.

Kjøper stort
Og ikke nok med det: Microsoft har også kjøpt 4,5 prosent av aksjene i det amerikanske mobiloperatørselskapet Nextel. Nylig investerte Microsoft 38 milliarder kroner i AT&T mot at de bruker Windows CE i sine set-topbokser for kabel-TV.

Videre har Microsoft investert 500 millioner dollar i den britiske kabeloperatøren NTL og 200 millioner dollar i rikstelefonioperatøren Qwest.

Annonse


Sammen med Ericsson
I tillegg til investeringene i Sverige og i Nextel i USA investerer de også 200 millioner dollar i et joint-venture med Qualcomm for å utvikle trådløse datatjenester til næringslivet.

Ericsson har kjøpt sentrale deler av Qualcomm og dermed rettigheter til standarden W-CDMA. Det er ingen hemmelighet at Microsoft snakker både med Deutsche Telecom og Ericsson.

Strategisk satsing
Microsoft har 165 milliarder kroner i rede kapital til investeringer på kort sikt.

Det er tydelig at de nå posisjonerer seg til å vinne kampen om operativsystemet for lommePC-er, der deres produkt Windows CE konkurrerer med EPOC og Palm OS. Deres bud på Sendit har en overkurs på 41 prosent.

Sentralt Norden
Om de ønsker å få en fot inn i EPOC-verden eller kjøpe EPOC-kompetanse inn i CE-utvikling skal vi la være usagt, men at Microsoft akter å være med i lommedatakampen med alle sine muskler er hevet over tvil.

Det er interessant å merke seg at Oracle åpner utviklingssenter for EPOC i Gøteborg og at Microsoft vil kjøpe et utviklingsselskap i Stockholm.

Sendit kommer fortsatt til å være et svensk selskap og operere fra den svenske hovedstaden. Norden er med andre ord sentralt i hele den gryende lommePC-revolusjonen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse