Annonse


IP-telefoni for de minste

Denne satsingen på SMB-markedet er en klar strategiendring fra et selskap som tidligere først og fremst har sett konserner og multinasjonale selskaper som sin primærmålgruppe.

Fjernoppkobling
Nortel Networks har åpenbart funnet ut at det er nødvendig med en felles måte å styre utstyr for fjernoppkobling på.

Derfor introduserer selskapet et operativsystem for fjernoppkobling, som skal fungere på såvel Passport-produktene fra gamle Nortel som på Bay-produkter som Access Node og BayStack. Alle disse produktene vil etterhvert bli omdøpt til Edge.

Ifølge selskapet er målet med operativsystemet å sørge for at man får full glede av såvel Bays erfaring innen datatransport som Nortels kunnskaper om telesvitsjing. Begge typer trafikk vil kunne utnytte de kommende Edge-produktene, enten transportprotokollen heter frame-relay, IP eller ATM.

Annonse


Pizza til de små
Passport 4460, med kodenavnet Pizzaboksen, er Nortels nye konvergensprodukt til småbedrifter og avdelingskontorer. Produktet skal ha de samme egenskapene som de gamle Passport-produktene, men i et mindre chassis. Man får to høyhastighets porter for såvel IP-telefoni som data.

Produktet har innebygde utvidelsesmuligheter som gjør det mulig å koble til flere tale- og dataforbindelser. Pizzaboksen kommer til å være tilgjengelig senere i sommer.

Enkelt sukkertøy
Til høsten kommer så Candy Box, sukkertøyboksen, som har en høyhastighets utgang og som ifølge Nortel vil koste mindre enn 1000 dollar (7.556 kroner) når den blir tilgjengelig i USA.

Begge produktene kommer med programvare som skal gjøre det enkelt å sette opp og administrere boksene, selv i bedrifter med begrenset IT-ekspertise.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse