Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia leverer UMTS-mobiler

OSLO: Nokia skal levere tredjegenerasjons telefoner til Japan NTTs utbygging av UMTS-nett. NTT skal investere hele 130 milliarder i prosjektet.

Nokia Future 1

Japan som er tidlig ute med UMTS-utbygging, har tydeligvis sans for finsk design og funksjonalitet. Utstyret gir muligheter for levende lyd og bilde.

Data kommer
– Dataoverføringshastigheter på tredjegenerasjons nettverk, tillater a mengde med multimedia løsninger, sa Yrjoe Neuvo, direktør for produktutvikling i Nokia til Total Telecom.

Mobiltelefonselskaper er svært opptatt av å installere UMTS-utstyr som åpner for raskere dataoverføring. I dag utgjør dataoverføring kun to prosent av trafikken i nettet, men mange spår at denne andelen vil vokse til en fjerdedel innen år 2002.

Etter Ericsson
Avtalen mellom Japan NTT og Nokia kom to dager etter at den svenske rivalen Ericsson inngikk en avtale med samme japanske selskap om også å levere tredjegenerasjons telefoner.

Ifølge Total Telecom har NTT inngått en avtale med 11 japanske, amerikanske og europeiske produsenter. I tillegg til Nokia og Ericsson har Lucent, NEC, Fujitsu, Matsushita, Toshiba, Sharp, Denso , Mitsubishi og Motorola blant leverandørene.

Stikkord: Mobil