Livermore, Ann

Annonse


Kvinne til topps i HP?

Livermore, Ann

I februar varslet Lewis Platt, 57 år, at han vil gå av etter en omfattende reorganisering av Hewlett-Packard. Reorganiseringen omfatter blant annet at avdelingen for test- og måleinstrumenter blir skilt ut. Ny sjef skal være klar i juni.

Ifølge nyhetstjenesten ZDNN.com anser mange Ann Livermore som den fremste interne kandidaten til toppjobben.

Gratis stormaskin!
Ann Livermore har jobbet i Hewlett-Packard i 17 år. I mars ble hun sjef for HP’s storkundeavdeling, med meget vide fullmakter.

Annonse


Livermores avdeling kom nylig med et oppsiktsvekkende forslag: HP bør gi bort maskiner, programmer og tjenester til lovende kunder, og sørge for å få kundene på nett i løpet av 100 dager. Til gjengjeld skal kunden kompensere HP med aksjer, eller provisjon av omsetningen!

Vil endre spillereglene
– Vi prøver å være mer innovative og aggressive. Der det er konkurranse, er det også kreativitet. Vi vil skape litt opprør ved å gjøre ting annerledes. Den som endrer spillereglene, får fortrinn, sier Ann Livermore i et intervju med ZDNN.com.

HP har 120.000 ansatte
Livermore, som er økonom, har hatt en rekke stillinger i HP, og sittet i toppledelsen siden 1995. Hun er dessuten styremedlem i UPS (United Parcel Service).

HP har over 120.000 ansatte (70.000 i USA) som i fjor omsatte for 47 milliarder dollar (367 milliarder kroner). Det var en økning fra 42,9 milliarder i 1997 (329 milliarder kroner). Til sammenlikning var Microsofts omsetning 14,5, Compaqs 31,2 og IBMs 81,7 milliarder dollar (henholdsvis 111, 239 og 628 milliarder kroner).

HP var det 14. største selskapet i USA og nummer 47 i verden i 1998.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse