Annonse


Trådløs turbonett

BreezeCOM lanserer i disse dager sin trådløse turboløsning BreezeNET DS.11 som har ytelse på 11 megabit per sekund.

Samtidig forteller Lucent Technologies, som er verdensledende innen trådløse LAN (WLAN) at de med sin WaveLAN Turbo tilbyr løsninger som gir overføringshastigheter på 10 megabit per sekund.

Satser tungt
Det viktigste med lanseringene er at det viser at elektronikkprodusentene satser tungt på å utvikle produkter basert å standarden 802.11, som ble etablert sommeren –98. Da var hastighetene kun 2-3 megabit/s.

Annonse


Det bør understrekes at det her er snakk om en teknikk som riktignok gir 10-11 megabit per sekund, men denne kapasiteten må deles av de som sitter i nettverket.

Konkurrenter som RadioLAN benytter sin egen teknologi. De gir også omkring 10 megabit per sekund, men da har hver bruker denne kapasiteten til disposisjon.

Følger standard
Disse nye og raske høyhastighetsnettverkene følger IEEE-standarden 802.11, den seneste standarden for trådløse LAN. I teorien betyr dette at man kan blande produkter fra ulike leverandører.

Hittil har imidlertid produsentene tolket standarden så pass ulikt at ingen vi har snakket med har anbefalt å prøve å sette sammen produkter fra ulike leverandører. Produktene opererer på 2,4 GHz.

Stor interesse
Både BreezeCOM og konkurrenten Lucent Technologies mener krav til høyere hastigheter i nettverkene bidrar til en raskere utvikling av teknologien.

– Interessen er stor, ingen tvil om det. Vi har bare hatt vårt Turbo-produkt ute på markedet i en måned og det er allerede solgt til ti større skoler og universitet i Sverige, sier Bo Ericson i Lucent til ITavisen.

Enkelt uten kabler
Undersøkelser som Lucent Technologies viser til, forteller at de som gikk over til trådløse nettverk jobbet mer effektivt og at de relativt høye utgiftene ved innkjøp av trådløst nettverk ble spart inn i løpet av kort tid.

Dessuten har trådløst nettverk klare fordeler dersom bedriften skal skifte lokaler, fordi man slipper å legge nye kabler dersom det er nødvendig, noe som igjen fører til reduserte kostnader.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse