Annonse


NetCom og Nokia på nett

NetCom er i ferd med å lansere et nytt verktøy for den profesjonelle mobilbruker. I samarbeid med Nokia, har de utviklet en Internett-tjeneste for Communicator 9110.

World Wide Wait
Problemet med datatjenester via mobil er den lave overføringshastigheten. I dag er ikke mobilnettet bygget for mer enn hastigheter på 9600 bps (bit per sekund), seks ganger tregere enn et moderne modem.

Er du vant til å surfe på ISDN-linje, eller fastlinje på kontoret, virker mobilsurfing håpløst langsomt. Ikke bare er det langsomt, men det blir også dyrt. Med mobil betaler du langt mer enn lokal tilkobling, på kveldstid koster faktisk mobilsurfing mer enn 10 ganger så mye.

Annonse


Grafikk og reklame
Mye av grunnen til at nedlasting av sider tar tid skyldes grafikk, bilder og reklame. Rene tekstsider går adskillig raskere gjennom telelinjene. NetComs nye tjeneste er derfor kun tekstbasert, og således skreddersydd for mobilsurfere.

– Vi ønsket å lage en tjeneste som er tilpasset dagens teknologi. Slik tjenesten er utformet tror vi den vil bli svært populær, sier markedssjef Halvard Flo i NetCom.

På tjenesten www.netcom.no/pda – finner du oversikt over pressemeldinger, valutakalkulator og flyoversikt. Isteden for å måtte søke rundt på ulike steder, ofte med tung grafikk, får du relevant informasjon samlet på ett sted.

Trådløs fremtid
Trådløs fremtid er blitt et slagord for NetCom. Imidlertid vil ikke fremtiden kun dreie seg om tale, SMS og enkle informasjonstjenester.

– I årene som kommer vil konkurransen dreie seg mer om stadig mer avanserte nytte- og underholdningstjenester. Så langt ser vi bare toppen av isfjellet, sier Flo til ITavisen.

Aksjer og reiser Flo vil ikke røpe for mye om kommende nyheter, men sier at aksjeporteføljer og reiserelaterte tjenester, står først i køen.

Tjenesten fra NetCom er bare en begynnelse på hva vi kan se i framtiden. Utstyrsprodusenten Nokias fokusering på Communicator og den nye WAP-telefonen 7110, bekrefter denne trenden.

Med oppgradering av nettet til GPRS (pakkesvitsjet data) og siden UMTS, vil mobilen kunne brukes til alt fra betalingsterminal til videokamera.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse