Bill Gates - bok2

Annonse


Bill Gates’ nye bestselger

Bill Gates - bok2

 • Identifiser virksomhetens viktigste data, og sørg for at alle får tilgang til dem.
 • Etterlys dårlige nyheter, og reager raskt for å løse problemene.
 • Avskaff papirdokumenter, og bruk elektroniske, nettbaserte dokumenter.
 • Utnytt Internett, og gi kunder og partnere fordeler ved å gjøre det samme.
 • Kjenn dine tall. Bruk kunnskapsstyring eller ekspertsystemer hvis du har råd til det.
 • Vær først på markedet, ta sjanser, og lær av feil.
 • Reorganiser når det er nødvendig for å trimme arbeidsflyten.
 • Bruk informasjonsteknologi som strategisk ressurs.

  Har du hørt disse rådene før?

  I så fall har kan du spare omlag 378 kroner og noen timer på å la være å lese de 450 sidene i Bill Gates’ “Ledelse med [email protected] hastighet”.

  Viktigere enn partiprogram
  Rådene fra Bill Gates er ikke slett dårlige. Bill Gates er verdens viktigste bedriftsleder, og han vet hva han gjør.

  Annonse


  – Når Gates deler sine tanker, får det større innflytelse på samfunnsutviklingen enn de norske partiprogrammene ved høstens kommunevalg, sa jussprofessor Jon Bing da den norske utgaven nylig ble lansert.

  60 land
  Egmont Hjemmets bokforlag hadde innhentet både Bing og Microsofts Group Vice President Jeff Raikes til lanseringen. Boka utgis samtidig i 60 land!

  Bill Gates tenker raskere enn de fleste av oss, men rådene i boka likner mye på det du finner i økonomiblader og andre ledelsesbøker.

  Viktig med omstilling
  Bill Gates hovedpoeng i ”Ledelse med [email protected] hastighet” er at dagens konkurranse foregår i hesblesende tempo. Gamle hierarkisk organiserte virksomheter med saksbehandlere, tjenestevei og dokumentstabler, har ikke et fnugg av sjanse.

  Mange bruker allerede dataverktøy, Internett, og e-post, men så lenge de ikke endrer strukturene og maktforholdene i virksomheten, høster de minimalt utbytte. Sykehusene er vel det beste norske eksempel på en gammeldags, stivbeint organisasjonsstruktur som i liten grad lytter til “kundenes” behov.

  Alle virksomheter må omstille seg, for å møte fremtiden.

  Kjenn problemene>br>Gates refererer til kroppen når han skal fortelle hva han mener med det digitale nervesystem. For ham er virksomheten en organisme med et IT-nervesystem som refleksivt sender impulser til de “kroppsdeler” som trenger informasjon.

  Nervesystemet må også melde fra om “smerter” eller dårlige nyheter. Gates mener at en vellykket bedrift må etterlyse og belønne dårlige nyheter fra medarbeiderne. Jo før ledelsen blir kjent med problemer, trusler, utfordringer og nye muligheter, jo raskerte kan den handle.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse