Telia logo

Annonse


Telia boikottes 1. mai

Telia logo

Årsaken er det aktivistene mener er alt for høye priser på internettsurfing. En bølge av internettstreiker har dermed spredd seg fra Europa til Sverige.

Kravet er flatrate
I en pressemelding skriver Peter Holländare, en av initiativtakerne til boikotten, at Telia som statlig aktør må se sitt ansvar og gi brukerne billigere tariffer for å koble seg opp på Internett, eller innføre en såkalt ”flatrate” etter mønster fra USA. Det vil si at brukeren betaler én pris uansett hvor mye han eller hun surfer på nettet.

Alle nettbrukere oppfordres til full boikott av Telia denne lørdagen. Ikke ring, ikke bruk mobil eller Internett. Telia-boikotten vil gjentas hver eneste lørdag i tiden fremover helt til selskapet er villig til å lytte til internettbrukernes krav.

Annonse


Tapte 200 millioner
Peter Holländare viser i en annen pressemelding til at en tilsvarende streik ble gjennomført mot Deutsche Telecom i Tyskland. I løpet av en helg tapt selskapet 50 millioner mark eller rundt 200 millioner kroner, hevder han.

Resultatet her ble at tyskerne ga seg og fikk innført en fast, lav rate for bruk av Internett.

Prisene
Ifølge Telias Kundtjänst koster et forskuddsbetalt internettabonnement kr 495 SEK per år. I denne prisen inngår det en gratis hjemmeside, fem e-postadresser samt gratis teknisk support døgnet rundt.

Prisene på bruken er 23 øre per minutt fra kl 8.00 til kl. 18.00 på hverdager. Ellers på døgnet, pluss lørdag og søndag, koster surfingen 11,5 øre per minutt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse