Sonera

Annonse


Sonera vokser videre

Sonera

Overskuddet økte med 18 prosent første kvartal, melder Sonera. Omsetningen var på 3,5 milliarder kroner. Når det gjelder overskuddet før skatt endte det på 884 millioner kroner mot 719 millioner samme kvartal i fjor.

Flere bytter til mobil
Grunnen til det gode resultatet oppgis å være økt mobiltrafikk i Finland, og at selskapet har begynt å tjene penger på sine investeringer i Tyrkia. Overskuddet fra Turkcell økte fra vel åtte millioner kroner til omlag 230 millioner. Men Sonera taper stadig på sin satsing i USA.

Sonera mener også at stadig flere finner vil skifte over til mobil. I løpet av året regner selskapet med at 65 prosent av finnene har en mobiltelefon, skriver nettavisen Total Telecom.

Annonse


Størst i Finland
Sonera er det største finske teleselskapet og har omlag to tredjedeler av det finske mobilmarkedet. Når det gjelder fastnettet har Sonera omlag en tredjedel av markedet. I Finland er det en rekke relativt store regionale teleselskap.

Kursen på Soneras aksjer har blitt doblet siden november i fjor.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse