Faksmaskin

Annonse


Faksen vil ikke dø

Faksmaskin

Den analoge faksteknologien som opprinnelig ble oppfunnet på midten av 1800-tallet, og tatt i bruk for fullt i 1950-årene, lever i beste velgående.

Ifølge en samarbeidspartner til International Data Corp, økte antall faksmeldinger fra 255 til 395 milliarder i årene 1995-1998, og ventes å øke til 647 milliarder i 2002. I mange storkonsern utgjør fakskostnadene en tredjedel av telefonregningen.

Faksmaskin brukes mest
Matsushita (Panasonic), Canon, Brother, Hewlett-Packard og Xerox er verdens største produsenter av faksmaskiner.

Annonse


PC-faks står for 200 millioner av verdens 300 millioner faksinstallasjoner, men 80-90 prosent av alle meldingene formidles likevel mellom frittstående faksmaskiner.

Kombimaskiner overtar
Også norsk næringsliv er heftige faksbrukere. Faks er lett å bruke, og leverer fra seg papirkopier med signatur som går direkte fra avsender til mottaker. Faksmaskin er raskere enn å skanne et papirdokument for så å sende det som e-postvedlegg.

Kombimaskinene begynner nå å overta for de rene faksmaskinene. Tidligere i år lanserte HP den rimelige kombimaskinen OfficeJet 710 med fargefaks, -skanner, -skriver og –kopiering.

Internett-faksing>br>Internett-faksing bygger bro mellom analog faks og digitale data. Det finnes flere løsninger på markedet, men det lønner seg å vente på standarden Internet Printing Protocol-standarden (IPP) som ventes vedtatt i disse dager. Så snart den er klar, kan skriverprodusentene implementere den i sine skrivere.

Direkte til skriver
Med IPP 1.0 kan du sende e-post, meldinger og dokumenter direkte til skrivere som er koblet til Internett. Meldingene blir straks skrevet ut.

Microsoft Windows 2000 får IPP-støtte, og med Novell Netware Distributed Print Service blir også gamle skrivere tilgjengelige via nettet.

Annonse