Surf to meg

Annonse


Få oppmerksomhet på nett

Surf to meg

Noen luringer forstod verdien av domenenavn allerede for mange år siden – Control Alt Del, et svensk foretak, var tidlig ute og kjøpte domenenavnene til braathens.com, wallenberg.com og den nylig bortauksjonerte Gud.com – men på tross av dette, har ikke den gemene hop fått øynene virkelig opp for sitt eget domenenavn – før nå.

Nå skal alle ha det…
Før kunne man synes det ville være stort med en hjemmeside om rørleggervirksomheten sin, på en server med f.eks navnet håtetepe slashslash kolon veveve dot tregogtung dot komm slash region slash byparken slash øst slæsh folk slash hjemmesidami (www.tregogtung.com/region/byparken/øst/folk/hjemmesidami), men etter at telleuret viser 3 besøk siste kvartal finner folk ut at det “skulle vært enklere å finne frem”, noe som også er mulig.

Det finnes nemlig flere alternativer for å korte ned meldinga til folket:

Annonse


Firmaregistrering
Dersom du har et firma kan du gå til NORID, Norsk Registreringstjeneste for Internett Domenenavn. Registrering av domenenavn under .no (www.uninett.no/navn/), her finnes alt du trenger av informasjon til den oppgaven. Lettfattelige sider bringer deg all tenkelig informasjon om rettigheter, krav og fremgangsmåter ved å disponere ett .no-domene.

Hjemmesider
Nå er det ikke alle webhoteller som gir deg en usammenhengende rekke av tall, eller bølger som det er umulig å formulere navn på (~). Xoom.com er et eksempel på webhotell som gir deg et såpass fleksibelt webnavn at det kan rables ned eller ropes ut i all hast – dessuten er plassen fullstendig gratis.

Det kreves at du har litt reklame, men må sies å være et vanvittig godt tilbud for å få ubegrenset webplass. En e-postadresse basert på din opprinnelige adresse får du også med på kjøpet.

Flott for eksempel for prosjektarbeid der nettadressen vil bli http://members.xoom.com/prosjekt og e-postadressen vil lyde [email protected]

Surf.to/meg
En enda bedre ide vil være å gå til V3 redirect service (http://welcome.to/) og få et domenenavn som passer til anledningen.

Hos V3 redirect services kan du velge mellom en rekke, passende introduksjoner som “browse.to/meg”, “welcome.to/meg” “surf.to/meg” osv.. V3 gir deg ikke webplass, kun et alias til dine opprinnelige hjemmesider.

Domeneregistrering
Nå består jo ikke verden bare av .com, .net. org, .no, .se heller. Domenenavnet .nu har den siste tiden vært en svært så populær domeneplass for broderfolket i øst og leter du, er det god sjanse for å få en nasjonalitet som stemmer med egne initialer.

Undergrunnsmagasinet Flashbacks Communication presenterer en oversikt over all verdens domenenavn, med linker til de respektive saksbehandlere. En prisoversikt som inkluder registreringsavgift, årsavgift og om det kreves firmaregistrering og virksomhet finnes på www.flashback.net/domains

BILLIGST PÅ NETT
domene subdomene land reg.avgift årsavgift Virksomhet
.tp .com.tn Østtimor Gratis Gratis Nei
.af Afghanistan Gratis Gratis Nei
.bw Botswana Gratis Gratis Nei
.ht Haiti Gratis Gratis Nei
.nr Nauru Gratis Gratis Nei
.sl Sierra Leone Gratis Gratis Nei
.sn Senegal Gratis Gratis Nei
.eh Vestsahara Gratis Gratis Nei
.uz Uzbekistan Gratis Gratis Nei
.zr Zaire Gratis Gratis Nei
DYREST PÅ NETT
domene subdomene land reg.avgift årsavgift Virksomhet
.qa .com.qa Qatar 27.600 USD 27.600 USD Ja
.om .co.om Oman 2.700 USD 2.700 USD Ja
.fo .com.fo Færøyene 400 USD 400 USD Ja
.kw .com.kw Kuwait 400 USD 400 USD Ja
.jp .co.jp Japan 550 USD 90 USD Ja
.au .com.au Australia 360 USD 360 USD Ja
.mg Madagaskar 400 USD 260 USD Ja
KULEST PÅ NETT
domene subdomene land reg.avgift årsavgift Virksomhet
.as Amerikansk Samoa 90 USD 90 USD Nei
.nu Niue 25 USD 25 USD Nei
.com Commercial 70 USD 35 USD Nei
.edu Education Ja
.int 70 USD 35 USD Ja
.net Networks 70 USD 35 USD Nei
.org Organizations 70 USD 35 USD Nei

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse