Annonse


Rival til MP3

Lucent Technologies, Texas Instrument og e.Digital kobler ressurser og lager en spiller for komprimerte musikkfiler i overensstemmelse med musikkindustriens krav.

Den nye spilleren kommer blant annet til å basere seg på Lucents EPAC chip (Enhanced Perceptual Audio Coder – forbedret koding for audibel persepsjon).

Bedre enn MP3
Dette er et komprimeringsformat for musikkfiler som produsenten hevder gir høyere kvalitet på lydgjengivelsen enn MP3-formatet.

TI og e.Digital vil levere annen program- og maskinvare.

Platebransjens krav
EPAC vil ivareta plateindustriens behov for sikkerhet mot piratkopiering, siden teknologien oppfyller kravene satt av SDMI (Secure Digital Music Initiative) – altså musikkindustriens tiltak for å utvikle et sikkert overføringssystem for digitale musikkfiler.

Dette tiltaket ble satt i gang i desember i fjor som plateindustriens positive svar på det den så som trusselen fra MP3 og mulighetene dette formatet gir for piratkopiering.

SDMI støttes av de fleste store aktørene innen plateindustrien, bant annet EMI, Time Warner, Warner Music Group, Sony etc. Også flere av de store teknologibedriftene som America Online, IBM, AT&T, Intel, Microsoft og Toshiba støtter SDMI.

Spørsmålet er om ikke MP3 har fått et så stort forsprang på sine konkurrenter at dette formatet allerede har satt standarden for digitale musikkfiler.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse