Deskill

Annonse


Denver-drap på Internett

DeskillNå er Trenchcoatmafia.com registret som eget domenenavn. Dette følger trenden av nettfolk som skynder seg å registrere domeneavn etter store hendelser.

Verdifulle navn
I motsetning til folk som registrerte domenenavn i ulike varianter av Monica Lewinsky navnet, tyder det på at denne gangen er det ikke profitt som er drivkraften.

Navnet på ungdomsgjengen ble mye omtalt etter at to av medlemmene gikk amok med våpen på sin egen videregående skole i Colorado. Massakeren resulterte i 15 døde og 28 skadede personer. En av elevene på skolen var norsk, men han kom ikke til skade.

– Avsky
Kun få timer etter ble domenenavnene Threnchoatmafia.com og thetrenchcoatmafia.com På nettstedet kan du lese følgende:

“Vi har registrert domenenavnene trenchcoatmafia.com og thetrenchcoatmafia.com for å slå folk som vil bruke dem til profitt eller umoralske grunner. Det som skjedde i Colorado var sykt og forskrudd, og vi vil på ingen måte, legitimere disse hendelsene. Vi ble svært triste og skremt av det som skjedde.”

Nettstedet lover videre å distribuere informasjon som kan støtte ofrene etter ulykken. Surfere oppfordres til å sende forslag via mail, som kan hjelpe med å utvikle nettstedet.

Proaktive
Det finnes flere eksempler på enkelt personer eller organisasjoner som registrerer domenenavn for at ikke rasistiske eller spekulative motiver skal utnytte dem.

For eksempel har den amerikanske interesseorganisasjonen for fargede NAACP, reservert domenenavnet “nigger.com” og “nigger.org”, nettopp for å forhindre at navnene skal komme i hendene på feil person.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse