Annonse


300 til jobbintervju

Ett middel til å komme seg i en gunstig posisjon i denne konkurransen er å invitere de best kvalifiserte til jobbintervju. Det skjer i Oslo 25 – 27 april.

Kvalifiserte
Det er de høyt kvalifiserte medarbeiderne som regjerer på dagens arbeidsmarked. Folk med høy IT-kompetanse, økonomer, systembyggere og ingeniører er særdeles etterspurt. Medarbeidernes kompetanse er et av bedriftenes viktigste konkurransefortrinn.

Det gjelder dermed å få tak i de rette medarbeiderne. Rekrutteringsselskapet EMDS Consulting har spesialisert seg på å finne godt kvalifiserte medarbeidere. 25 – 27 april har de invitert 300 topp kvalifiserte akademikere med opp til sju års arbeidserfaring til å møte representanter for sju internasjonale firmaer.

Nordiske karrierer
Det er andre gang EMDS Consulting gjennomfører et slikt arrangement i Oslo under slagordet Nordic Career Futures. Evenementet finner sted i Clarion Royal Christiania Hotel.

Nokia Danmark og Nederland, Alcatel Telecom, WM-Data, Hewlett Packard, Arthur D. Little og Merck Sharp & Dohme stiller alle med sine rekrutterere.

Linda Strömgård, forum manager i EMDS forteller at hun regner med at 60 prosent av deltagerne vil ha et jobbtilbud før arrangementet er avsluttet.

200 av de forespurte har hittil takket ja til å delta. En del intervjuer er allerede avtalt på forhånd, alt etter selskapenes behov og medarbeidernes formelle kvalifikasjoner. Men det er også muligheter for å avtale intervjuer på stedet.

Personlig kjemi
– For det som ikke ser interessant ut på papiret kan likevel bli interessant i praksis når man snakker med hverandre, blir bedre kjent og det oppstår en viss personkjemi, sier Strömgård.

De innbudte er plukket ut på grunnlag av 1250 komplette søknader.

EMDS har avdelinger i 10 land. Hovedkontoret ligger i Brussel og selskapet gjennomfører 50 tilsvarende rekrutteringsfora verden over hvert år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse