Nilsson, Sven-Christer

Annonse


Ericsson skuffer igjen

Nilsson, Sven-ChristerEricssonkonsernet fikk et resultat på 1.302 millioner svenske kroner i første kvartal, noe som altså representer en nedgang på 51 prosent.

Omsetningen økte med åtte prosent til 41.571 millioner svenske kroner. Fortjenesten per aksje er 47 prosent lavere enn i første kvartal i fjor.

Lavere fortjeneste
Ifølge selskapet opplever de en sterk økning i salg av infrastruktur for mobile systemer, lavere fortjeneste for konsumentprodukter og vesentlig lavere salg av fast telefoni i Latin-Amerika, Asia og Oceania. I tillegg økte omkostningene med 24 prosent sammenlignet med første kvartal 1998. Denne økningen forklares med økt satsing på utvikling av blant annet tredje generasjon mobiltelefonsystem (UMTS), IP og datakom.

Nettoperatører og Tjenesteleverandører som er det største forretningsområdet økte omsetningen med 20 prosent til 28.505 millioner svenske kroner, mens den for Selskapsløsninger var uforandret på 3.663 millioner. Divisjon Konsumentprodukter ble redusert med 12 prosent til 9.696 millioner svenske kroner.

Selskapet har også forsterket sin strategiske satsing gjennom oppkjøp innen områdene trådløs kommunikasjon og datakom.

Svikt i mobil
Salget av mobilsystemer økte med 47 prosent. Antallet solgte mobiltelefoner økte med 37 prosent, men overgang til enklere modeller hadde negativ innvirkning på omsetning og lønnsomhet innen divisjon Konsumentprodukter.

Nettoperatører og Tjenesteleverandører fortsatte å bidra mest til konsernets økning. Dette området, som står for nesten 70 prosent av Ericssons totale omsetning, økte med 20 prosent til 28.505 millioner svenske kroner i første kvartal sammenlignet med samme periode året før. Økningen var spesielt sterk for mobile system.

Kina er Ericssons største marked, fulgt av USA, Storbritannia, Brasil og Italia.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse