Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia klager inn Sonera

OSLO: Telia klager inn Sonera til den europeiske konkurransedepartementet, ESA, på det de mener er konkurranse hindrende tiltak av Sonera.

Telia logo

Telenors fusjonskamerat er ikke begeistret over sine finske konkurrenter. Selskapet setter nå sin lit til at ESA (European Surveilance Authority) vil gi selskapet en korreks.

Sabotasje?
– Nasjonal dekning er en forutsetning hvis vi skal tilby våre tjenester i Finland i henhold til de vilkår som er tilgjengelig i markeder med fri konkurranse, sier adm. direktør Kenneth Karlberg i Telia Mobil.

Telia mobile nettverk dekker de tre store byene Helsinki, Turku og Tampare. For å få nasjonal dekning har de prøvd å oppnå samtrafikkavtaler med operatørene Sonera og Radiolinja.

En midlertidig løsning ble inngått med Swisscom, men nå hevder Telia at Sonera har stengt Telias koder i Swisscoms nett for å sabotere Telias konkurranseevne.

Usikker fremtid?
Telia mener at konkurransen i det finske mobilmarkedet svekkes, og at de vil revurdere satsingen i Finland.

– Det er viktig for oss å kunne tilby våre abonnenter full dekning, attraktive tjenester og konkurransedyktige priser. Det er kun mulig gjennom fri konkurranse, uten at våre konkurrenter bruker slik taktikk, sier Karlberg.

I mars fikk Telia, Sonera og Radiolinja tildelt en lisens for UMTS. Konsesjonen krever utbygging som gir full dekning i hele landet.

Stikkord: Mobil