Pfeiffer, Eckhard

Annonse


Compaq-sjefen sier opp

Pfeiffer, Eckhard

Inntil Compaq finner en ny toppleder etter den overraskende oppsigelsen, har ledelsen konstituert en ledertroika bestående av styreleder Benjamin Rosen, og hans nestledere Frank Doyle og Robert Ted Enloe. Compaq er verdens suverent største PC-produsent.

Beinhardt PC-marked
Det foreligger ingen offisiell begrunnelse for Eckhard Pfeiffers plutselige avgang.

Kommentarer fra styreleder Rosen tyder imidlertid på at selskapet er på jakt etter en ny leder som kan holde tritt med den beinharde PC-konkurransen.

Annonse


Sviktende resultater
Oppsigelsene kommer i kjølvannet av at Compaq forrige mandag kunngjorde at dataselskapet ikke hadde maktet å nå sine budsjetter i første kvartal.

Eckhard Pfeiffer la da skylden på intens priskonkurransen og andre eksterne forhold i PC-markedet.

Utfordreren Dell
I likhet med andre PC-produsenter har Compaqs fortjenestemarginer krympet i den harde konkurransen om å tilby PC-er til lavpris.

Problemene skal være forsterket av at Compaqs tohodede distribusjonsmodell: delvis gjennom forhandlere og delvis direkte i konkurranse med Dell Computer.

Styreleder er grunnlegger
Eckhard Pfeiffer ble toppsjef i Compaq da den forrige sjefen, gründeren Rod Canion, ble presset ut under liknende omstendigheter.

Styreleder Benjamin Rosen, også en av gründerne, har ledet styret siden Compaq ble etablert i 1982.

Mister fokus?
Det er bare ett år siden Compaq overtok dataselskapet Digital for om lag 75 milliarder kroner, etter tidligere å ha overtatt Tandem Computers. Noen advarte allerede da om at Compaq kunne risikere å miste fokus.

Store fusjoner er ikke alltid vellykket. Pass på, Telianor!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse